Palvelun käyttöohje

PALVELUN KÄYTTÖTASOT

VIERAILIJA

Vierailija voi hakea keppihevosia Keppihevosen haku -toiminnolla ja katsella keppihevospasseja. Passit avautuvat rekisterinumeroa napsauttamalla.

REKISTERÖITYNYT KÄYTTÄJÄ

Edellä mainitun lisäksi, rekisteröitynyt käyttäjä pääsee Jäsenien lisäpalvelut -valikon Omat keppihevoset -sivulle, josta hän näkee käyttäjätietonsa sekä omistamansa keppihevoset.

Käyttäjätiedoissa näkyy tärkeä Käyttäjä ID, minkä perusteella keppihevosen omistajuus voidaan siirtää toiselle palveluun rekisteröityneelle käyttäjälle.

Omistajuuden siirto tehdään klikkaamalla Muuta hevosen tietoja => VAIHDA OMISTAJA => Anna uuden OMISTAJAN ID

Voit jo valmiiksi antaa myös uuden omistajan tiedot. Lopuksi paina => Tallenna

Siirron ja tallennuksen jälkeen keppihevonen näkyy uuden omistajan Omat keppihevoset -sivulla ja hän voi muokata tietoja halutessaan.Huomioi, että et voi itse enää peruuttaa siirtoa tallentamisen jälkeen!

VUOSIMAKSUN MAKSANUT JÄSEN

Edellä mainittujen lisäksi, vuosimaksun maksanut käyttäjä voi tilata tunnistesiruja ja rekisteröidä keppihevosia. Rekisteröiminen tapahtuu Jäsenien lisäpalvelut -valikon Keppihevosien rekisteröinti -sivulla.

Huom! Keppihevosien tiedot säilyvät rekisterissä ja ovat nähtävissä keppihevospassista, vaikka et enää uusisikaan jäsenyyttä.


JÄSENYYDEN HANKKIMINEN

Jäsenyyden voit hankkia maksamalla verkkokaupassamme myynnissä olevan vuosimaksun. Jäsenyys ja siihen sidotut ominaisuudet tulevat voimaan heti ja ovat voimassa maksuhetkestä vuoden ajan eteenpäin.

Jäsenyyden voimassaoloaikana voit rekisteröidä keppihevosia niin paljon kuin haluat, ostamalla vain jokaiselle rekisteröitävälle keppihevoselle oman tunnistesirun.


TUNNISTESIRUT

Tunnistesiru on pakollinen, koska se on tärkeä osa sähköistä keppihevospassia sekä välttämätön keppihevosten yksilöinnissä. Tunnistesiru yksilöi keppihevosen, ehkäisee kopiointia ja muita väärinkäytöksiä sekä toimii suorana linkkinä keppihevosen keppihevospassiin. Tunnistesirussa linkki keppihevospassiin kulkee myös aina keppihevosen mukana.

Tunnistesiruja voit tilata verkkokaupastamme, kun jäsenyytesi on voimassa. Saat tunnistesiruja vastaavat rekisterinumerot sähköpostiisi yleensä jo samana päivänä klo 18 jälkeen Suomen aikaa. Näin pääset mahdollisimman pian rekisteröimään keppihevosia.

Tunnistesirut postitetaan sinulle yleensä kahden arkipäivän kuluessa tilauksesta. Sirujen saavuttua voit kiinnittää ne keppihevostesi sisälle tai mahdollisesti sen ulkopuolelle. Muista päivittää sirun sijainti keppihevospassiin.

Siruihin on ohjelmoitu yksilöllinen tunniste, jonka perusteella se linkittyy oikeaan keppihevospassiin.


REKISTERÖIMINEN

Rekisterinumeroa ilmoittaessa tulee olla huolellinen. Jos annat keppihevosta rekisteröidessäsi väärän rekisterinumeron, sen passi ei avaudu tunnistesirusta.

Keppihevospassi on heti tietojen ilmoittamisen jälkeen katsottavissa verkkosivustolta Keppihevosen haku -toiminnon tai Omat keppihevoset -kohdan kautta rekisterinumeroa napsauttamalla.


NFC

Liikuttamalla puhelinta sirun päällä, saat avattua keppihevospassin puhelimen näytölle. Passin lukeminen sirusta edellyttää puhelimelta NFC-ominaisuutta ja nettiyhteyttä.

NFC-ominaisuudella varustettu älypuhelin on oleellinen osa palvelun käyttöä, joten varmistathan ennen tilausta, että puhelimessasi on tämä ominaisuus. Lähes kaikki lähivuosina julkaistut puhelimet on varustettu NFC-ominaisuudella. Varmista kuitenkin vielä, että tukeeko puhelimesi NFC-ominaisuutta. Lista NFC-ominaisuudella varustetuista mobiililaitteista: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_NFC-enabled_mobile_devices Voit myös katsoa puhelimesi asetuksista, löytyykö sieltä NFC-painike.


KEPPIHEVOSTEN SIRUTTAMINEN

Kiinnitä tunnistesiru keppihevoseen ompelemalla se sen sisälle kankaan alle tai ulkopuolelle esimerkiksi kepin juureen. Voit halutessasi kiinnittää sirun myös varusteisiin. Kiinnitystavassa voi käyttää mielikuvitusta, kunhan lukuetäisyys ei kasva liian suureksi. Sirun lukeminen onnistuu parhaiten, kun puhelin on sirussa lähes kiinni. Älä siis upota sirua vanun sisälle.


KEPPIHEVOSPASSI JA TURVALLISUUS

Keppihevospassin voi tunnistesirusta avata vapaasti kuka tahansa. Keppihevospasseja voi katsella vapaasti kuka tahansa myös palvelun verkkosivustolta.

Tämän vuoksi keppihevospassissa näytetään oletuksena omistajan tiedoissa vain etunimi ja talli. Halutessaan käyttäjä voi keppihevosen rekisteröinnin yhteydessä erikseen valita, että passissa näytetään myös omistajan sukunimi.

Tekijän tiedoissa keppihevospassissa näytetään aina vain etunimi ja talli.

Sijaintietona näytetään maa.

Palveluun ladattavien kuvien metatiedot poistetaan automaattisesti.

Tunnistesirujen sijaintia ei voida jäljittää, eikä niissä ole omaa virtalähdettä. Sirut ottavat lukutapahtumassa tarvittavan virran lukulaitteesta eli puhelimesta.

Virheellisten tai toisten yksityisyyttä loukkaavien tietojen antamisesta voi seurata tilin jäädyttäminen.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00